Home » Blog » Wahoo Kickr Bike: De nieuwe smart bike

Wahoo Kickr Bike: De nieuwe smart bike

Wahoo heeft een een speciale smart bike/ indoor training bike ontworpen die bij veel fietsers bovenaan op de verlanglijst staan. Zo’n smart bike zou je ook wel een super-de-luxe spinningfiets kunnen noemen. Vanaf oktober 2019 wordt deze indoor bike in de Verenigde Staten verkocht. Waarschijnlijk kan je de Wahoo Kickr Bike vanaf februari 2020 ook in Europa aanschaffen. In deze blog lees je alles over deze bijzondere indoor bike. Pas op: Wanneer je deze blog hebt gelezen is de kans groot dat je de Wahoo Kickr Bike “moet” hebben!

Wat maakt de Wahoo Kickr Bike zo bijzonder?

Er zijn verschillende kenmerken die de Wahoo Kickr Bike anders maken dan “normale” spinningfietsen. De Kickr Bike is vooral aantrekkelijk voor fietsers omdat hij het fietsen op de weg goed na kan bootsen. Het fietsen op de Kickr Bike is op veel punten zeer realistisch. Zo kan je het schakelen simuleren en kan je zelfs gebruik maken van de remmen. Ook worden hellingen steeds beter gesimuleerd. De software van deze indoorbikes is nog volop in ontwikkeling, wij zijn nu al benieuwd hoe indoorfietsen de komende tijd gaan veranderen! Verder zijn er maar liefst vijf contactpunten die je kan gebruiken om de fiets op de juiste manier af te stellen. Zo kan je zorgen dat de houding op deze indoorbike in de buurt komt van jouw houding op de racefiets.

Ride Real
Blur The Line Between Virtual & Reality

Wahoo KICKR Bike kopen

Bekijk de Wahoo KICKR Bike : Betersport.nl |

Inmiddels kan je de Wahoo KICKR bike in verschillende webwinkels kopen. Bekijk de webwinkels hierboven.

Kenmerken van de Wahoo Kickr Bike

Uiteraard waren wij erg benieuwd naar de verschillende kenmerken van de Wahoo Kickr Bike. Hier hebben wij een kort overzichtje van gemaakt.

Klimmen en dalen

De Kickr Bike beweegt real-time mee tijdens het klimmen en dalen. Hij kan een stijgingspercentage van 20% nabootsen en een dalingspercentage van -15% bergaf.

Materiaal

De Kickr Bike is erg robuust door het materiaalgebruik. Deze indoorfiets is gemaakt van staal en aluminium.

Digitale display

De Wahoo Kickr Bike beschikt over een digitaal display, op dit display krijg je gegevens te zien zoals je huidige versnelling en hellingsgraad.

Geometrie en afmetingen

 • Footprint (Lengte x Breedte): 121 cm x 76 cm
 • Standover Hoogte: 95 cm to 119 cm
 • Maximumlengte Gebruiker: 192 cm
 • Minimumlengte Gebruiker: 152 cm
 • Cranklengtes 165mm, 167.5mm, 170mm, 172.5mm, 175mm

Technologie en Data

 • Draadloze Technologie: ANT+®, BLUETOOTH® Low Energy en ANT+ FE-C
 • Compatibele Toestellen: iOS, Android en PC (Mac & Windows)
 • Type Weerstand: Elektromagnetische en verbeterde Motor
 • Nauwkeurigheid: +/- 1%
 • Draadloze Firmware Updates: Ja
 • 3rd Party Power Meter Compatibiliteit: Nee
 • Metingen: Snelheid, afstand, vermogen, cadans en hellingsgraad

Specificaties

 • Maximum Power Wattage: 2200 W
 • Maximum Helling: 20%
 • Minimum Daling: -15%
 • Vliegwiel Gewicht: +/- 6 kg
 • Totaal gewicht: 42 kg
 • Elektrische connectie: 100-240v

Extra functies

 • LED Indicatoren: BLUETOOTH® Low Energy en ANT+®
 • KICKR HEADWIND Compatibel: Ja
 • ELEMNT GPS Bike Computer Compatibel: Ja
 • Constructie: Staal en Aluminium
 • Controleerbare weerstand: Ja

Veelgestelde vragen over de Wahoo Kickr Bike

Kan je de Wahoo Kickr Bike gebruiken met eigen spullen?

Om zo dicht mogelijk bij het fietsen op je eigen racefiets (of triathlonfiets) te komen zijn er veel verschillende mogelijkheden om de fiets op de juiste manier af te stellen. Ook kan je gebruik maken van een eigen stuur, eigen pedalen en een eigen zadel.

Wat is de prijs van de Wahoo Kickr Bike?

De prijs die je in Nederland gaat betalen voor de Wahoo Kickr Bike is helaas nog niet bekend. In Amerika is deze indoor bike al sinds oktober 2019 op de markt. De prijs in Amerika is US $3.499,99. Dit zou omgerekend €3.155,76 zijn.

Waar kan je de Wahoo Kickr Bike kopen in Nederland?

In 2019 en begin 2020 zijn er verschillende testdagen en evenementen geweest waar fietsers de mogelijkheid hadden om de Wahoo Kickr Bike uit te testen. Vanaf begin 2020, waarschijnlijk ergens in februari 2020, zal de Wahoo Kickr Bike verkrijgbaar zijn in Europa en dus ook in Nederland. Er zijn waarschijnlijk een aantal dealers die de Wahoo Kickr Bike gaan verkopen in Nederland. Eén van de dealers die de Wahoo Kickr Bike gaan verkopen is de (online) fietsenwinkel 12GO Biking en Van Eijk de fietsspecialist in Ter Aar. Naar verwachting zullen de eerste trainers slechts beperkt beschikbaar zijn. Het is dus handig om een pre-order te plaatsen!

Wat is er zo bijzonder aan de Wahoo Kickr Bike?

De Wahoo Kickr Bike biedt fietsers een zeer realistische fietservaring die steeds dichter in de buurt komt van het fietsen op de weg. Verder beschikt deze indoor bike over maar liefst vijf verstelpunten. Hierdoor kan je de fiets goed afstellen op jouw wensen en kan je jouw positie op de racefiets of triathlonfiets nabootsen.

Met welke trainingsapps is de Kickr Bike compatibel?

De Kickr Bike is compatibel met verschillende populaire trainingsapps op je smartphone, tablet, Mac of PC. Hierbij kan je denken aan trainingsapps zoals Zwift, TrainerRoad, Sufferfest, Rouvy, FulGaz en meer. Ook kan je de fiets koppelen aan jouw Wahoo ELEMNT GPS fietscomputer. Zo kan je jouw eigen fietstochten herbeleven op deze smart bike.

Hoe werkt de virtuele schakeltechnologie?

De virtuele schakeltechnologie op de Kickr Bike is programmeerbaar. Je kan kiezen uit de groepset van SRAM, Shimano en Campagnolo. Daarnaast kan je kiezen voor een aantal snelheden en het aantal tanden van de cassette.

Kan je jouw positie op de racefiets nabootsen?

Ja. Er zijn maar liefst vijf verstelpunten die je daarvoor kan gebruiken. Via de Wahoo app kan je zelfs een foto van jouw racefiets uploaden en een aantal lichaamsmaten invoeren om zo de juiste fietshouding te weten te komen. Je kan ook de gegevens van professionele bike fit systemen zoals RETUL en GURU importeren om zo precies te weten te komen hoe je de vijf contactpunten aan moet passen.

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *