Home » Blog » Waar is spinning goed voor?

Waar is spinning goed voor?

Spinning voordelen

Op alle fitness scholen wordt wel spinning-les gegeven en het is ook een hele populaire tak van fitness. Bij spinning worden in korte tijd enorm veel calorieën verbrand en daarbij worden je spieren getraind en verbeter je je uithoudingsvermogen. Met spinning train je alle spieren in je lichaam en zorg je voor een gezond hart. Je hart zal makkelijker weer in ruststand terugkeren wanneer je conditie beter is. Het voordeel met spinning is dat het compleet op jouw wensen en voorkeuren aan te passen is. Je kunt het gewoon op je eigen tempo doen. Het is geen wedstrijd en op de fiets staat daarom ook niet op welke weerstand de fiets staat.

Spinning om af te vallen

Naast een beter uithoudingsvermogen en sterkere spieren helpt spinning ook bij het afvallen en gewichtsverlies. Door de intense work-outs verbrand je veel calorieën en in samenwerking met een goede en gezonde voeding zal je hierdoor gewicht gaan verliezen.

Spinning maakt je fitter in elk mogelijke aspect. Hoe meer je spint hoe beter je het vol gaat houden. Een gezond lichaam staat gelijk aan een gezonde geest en deze samenstelling geeft een bepaald gevoel van geluk.

Spinning helpt tegen stress

Daarnaast helpt spinning bij het loslaten van alle stress waar je in je dagelijkse leven mee te maken krijgt. Door je vol te geven in zo’n les vergeet je even alles om je heen en kun je alles kwijt in het fietsen. Zo kun je alles van je afzetten en daarna weer met vol goede moed en een leeg hoofd verder. Op mentaal gebied helpt spinning je ook voort. Als je een mindere dag hebt en toch je spinningles goed doorzet, geeft je dit bewust danwel onbewust meer zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen is weer goed om je in het dagelijkse leven door eventuele moeilijke situaties heen te krijgen.

Daarnaast heeft spinning nog veel meer voordelen waar je binnenkort nog meer over kan lezen op Spinning365.nl!

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *