Home » Blog » Vijf vragen en antwoorden over je eerste spinningles

Vijf vragen en antwoorden over je eerste spinningles

eerste spinningles

Voor de eerste keer naar een spinningles kan erg spannend zijn. Waarschijnlijk heb je nog nooit iets gedaan wat hier op lijkt. Gelukkig valt het uiteindelijk allemaal erg mee. Mensen die voor het eerst gaan spinnen, doen dit vaak in een groeples. In dit artikel lees je de vijf meest gestelde vragen én daarbij onze antwoorden. Het zijn vragen die vaak door beginners met de spinningsport worden gesteld.

Lees op: Tips voor de eerste keer naar een spinning les en wat is de opbouw van een spinningles?

Is een spinningles ook geschikt voor beginners?

Ja. Spinninglessen in groepsvorm zijn prima geschikt voor beginners. Geef van tevoren even aan dat je helemaal nieuw bent en je wordt vrijwel altijd prima geholpen. Ook als je wat minder conditie hebt, kun je prima mee. Je kan echt je eigen tempo bepalen. Red je het even niet om te staan op de fiets, dan blijf je gewoon zitten. Na een aantal lessen zul je merken dat jouw conditie hard vooruit gaat en dat je je snel thuis gaat voelen op de fiets. Het zal misschien de eerste paar keer wat onwennig voelen, maar neem maar van ons aan: dit gevoel gaat snel weg!

Hoe bereid ik mezelf goed voor op mijn eerste spinningles?

Een eerste keer naar een spinningles is spannend. Je kan je op de volgende manieren goed voorbereiden:

  • Zorg dat je fiets correct is ingesteld: hier kunnen andere mensen in de groepsles je goed mee helpen. Wees op tijd voor de les aanwezig en vraag aan de instructrice of aan een mede-spinner of hij/zij je even kan helpen. Een goed ingestelde fiets gaat je helpen om de sport snel onder de knie te krijgen!
  • Tijdens spinnen gebruik je speciale spinningschoenen. Doe deze schoenen thuis eens aan en raak vertrouwd met de schoenen voordat je naar de eerste les gaat. Vaak kan je ook gewoon met normale sportschoenen je eerste spinningles doen, maar voor de optimale grip is het verstandig om snel over te schakelen op spinningschoenen.
  • Goed hydrateren. Drink voldoende tijdens de les. Bereid je goed voor door voldoende water mee te nemen!
  • Investeer in een fietsbroek. Dit gaan je billen héél fijn vinden!
  • Bekijk wat filmpjes op internet over groepslessen. Zo krijg je een goed beeld hoe het er aan toegaat!

Wat moet ik meenemen naar de eerste les spinning?

Neem voldoende water in bidons mee. Daarnaast neem je een handdoek mee en comfortabele kleding waarin je goed kan bewegen. Een fietsbroek raden we aan, maar is tijdens de eerste keer spinning nog geen vereiste. Als je de sport toch niet leuk vindt, dan is het kopen van een spinningbroek een beetje zonde. Informeer even wat voor schoenen je mee moet nemen. Vaak kun je de eerste keer op normale sportschoenen spinnen, maar enkele sportschoolhouders verplichten schoenen met speciale SPD-plaatjes. Informeer van te voren even wat bij jouw sportschool het beste is!

Hoe begin je met spinningsport?

Meld je gewoon eens aan bij een spinningles op een sportschool! Hieronder zie je meer informatie over dit soort lessen en leer je over het instellen van de fiets en krijg je andere tips van een spinninginstructrice!

Wat moet ik eten voordat ik voor het eerst ga spinnen?

Eet voldoende voor de eerste keer spinnen. Je lichaam heeft echt veel bouwstoffen nodig uit voeding op een dag (ook als je niet gaat spinnen). We raden wel aan om niet vlak voor een les uitgebreid te gaan eten. Ga je in de ochtend een spinningles volgen? Eet dan gewoon ruim van tevoren je normale ontbijt, zoals yoghurt/kwark met fruit, cruesli, muesli of iets als havermout. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je altijd een goed voedingspatroon hebt 😉

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *