Home » Blog » Verschillende merken van spinningfietsen op een rij

Verschillende merken van spinningfietsen op een rij

Merken spinningfietsen

Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven die zich toeleggen op het fabriceren of verkopen van spinningfietsen. Sommige bedrijven maken de fiets helemaal zelf, andere bedrijven importeren de fiets -passen het wellicht iets aan – en plakken hier een eigen merk op. In dit artikel hebben we een groot aantal bekende merken van spinningfietsen die je in Nederland kan kopen op een rij gezet. Je leest over grote en bekende merken zoals SPINNING en Schwinn tot het huismerk van Betersport, Senz Sports.

Let op: aangezien er tegenwoordig honderden merken zijn, hebben we voor dit artikel er voor gekozen om de merken te tonen die veel in Nederland en België worden verkocht.

SPINNING

Wat veel mensen niet weten is dat SPINNING een merk spinningfietsen is. Daarnaast biedt het merk ook spinninglessen en accessoires aan. Het merk SPINNING werd in 1993 gelanceerd en is gegroeid tot een megabedrijf. De term spinning is overgenomen als naam voor de sport in veel landen. Iets wat SPINNING op veel plekken aan het aanvechten is. Het is namelijk in veel landen een regel dat als iets een algemene term is geworden, dat het dan niet meer als handelsmerk kan fungeren. Hier heeft het bekende bedrijf CrossFit ook last van. Vandaar dat de naam van SPINNING tegenwoordig vaak in hoofdletters wordt geschreven. Een interessant stuk geschiedenis over dit bedrijf kun je hier lezen. Het bedrijf brengt spinningfietsen uit onder de eigen naam.  

Senz Sports

Senz Sports is een merk van Betersport. Je zou het bijna aan kunnen duiden als het huismerk van het bedrijf. Senz Sports brengt niet alleen maar spinningfietsen uit, maar ook roeitrainers (zoals de R5000), Trampolines, loopbanden en nog veel meer professionele sportapparatuur van hoge kwaliteit. Het zijn erg populaire producten onder de thuissporters. Ook in onze toplijsten scoren producten van dit merk erg goed.

Schwinn

De oorsprong van dit bedrijf valt te herleiden naar 1895. Toen ontmoette de Duitse ingenieur, Ignaz Schwinn de vermogende Adolph Fredrick William Arnold. Samen begonnen zij  Arnold, Schwinn & Company. Later zou dit bedrijf de Schwinn Bicycle Company gaan heten. Naast fietsen heeft het merk tegenwoordig enorm veel andere apparatuur onder eigen merk uitgebracht. Je kan het op thuissportgebied niet zo gek bedenken of Schwinn heeft het wel. Van fietstrainers, ligfietsen en loopbanden tot gave en betrouwbare spinningfietsen.

FitBike en Focus fitness

Betersport is de eigenaar van zowel FitBike als Focus Fitness. Dit zijn twee bekende merken geworden die je tijdens je zoektocht naar spinningfietsen (en andere sportapparatuur) veel tegenkomt. Deze merken kom je veel tegen op de eigen Betersport website en via Bol.com. FitBike richt zich op hometrainers, spinningfietsen en airbikes. Focus Fitness is erg bekend om het uitgebreide assortiment met sportartikelen, van yogamatten tot weerstandsbanden. De twee merken richten zich op intensief thuisgebruik  tot semiprofessioneel gebruik. Echt voor de thuissporter!

NordicTrack

NordicTrack is een bedrijf uit Canada dat bekend staat om hun loopbanden, hometrainers, elliptische trainers en roeimachines. Daarnaast beheren zij ook het grote online merk iFit, een app waarmee je home-workouts kunt doen. Deze app is mateloos populair. Je krijgt dan ook bij aankoop van een NordicTrack fitnessapparaat vaak een gratis (proef)periode van iFit. Bij de specificaties van producten staat vaak of deze geschikt is voor NordicTrack iFit middels “iFit compatible”. De NordicTrack S10i is volgens ons op het moment de beste keuze voor een topklasse spinningfiets.

Gymost

Ben je op zoek naar professionele sporttoestellen, dan kom je het merk Gymost vaak tegen. Er is weinig bekend over het bedrijf, behalve dat het een jong en nieuw merk is. Het onderscheid zich van de andere merken die wij kennen, vanwege de kwaliteit (en prijs). Het zijn echt hoogwaardige en professionele artikelen die zij in het assortiment hebben. Op het moment bieden zij naast spinningfietsen ook loopbanden, crosstrainers en hometrainers aan.

Spirit

Sprirt is het huismerk van het bedrijf Spirit Fitness. Spirit maakt hele gave producten voor thuissporters, maar ook voor professionele sporters. Zij hebben – net als de meeste merken – meerdere apparaten en verkopen niet alleen spinningfietsen. Zo heeft Spirit onder andere loopbanden, elliptische trainers, steppers, hiit-trainers, fietsen, roeimachines en krachtapparatuur. Je komt dit merk veel tegen bij diverse winkels.  

Domyos

Domyos is het huismerk van Decathlon. Ga je naar de website van Domyos, dan staat hier ook “Domyos by Decathlon”. Druk je daarna op Nederland, dan kom je gewoon bij de Nederlandstalige webshop van het bedrijf uit. Decathlon brengt enorm veel dingen uit onder dit merk, van hardloopkleding tot gehele fitnessapparaten. Je kan het op sportgebied zo gek niet bedenken of Domyos heeft het. Zij hebben ook een aantal spinningfietsen onder eigen merk uitgebracht. Daarnaast verkopen verschillende winkels ook het eerder genoemde merk Schwinn.

VirtuFit

Virtufit is een enorm interessant merk dat is ontworpen door Nederlandse designers. Ook dit merk kom je veel tegen in Nederlandse winkels. Hoe kan het ook anders met zo’n uitgebreid assortiment. Het bedrijf heeft veel soorten producten in het assortiment, zoals crosstrainers, hometrainers, ligfietsen, loopbanden, roeitrainers, spinningfietsen, stoelfietsen (steppers), accesooires voor fitnessaparatuur, maar ook enorm veel fitnessartikelen. Je kan hierbij denken aan balanstrainers, spullen die je bij CrossFit gebruikt, fitnessballen en hartslagmeters. Dit is een van de meest uitgebreide merken uit deze lijst. Op het moment heeft Virtufit meerdere spinningfietsen in het assortiment.

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *