Home » Blog » Verschillen tussen een fietstrainer, hometrainer en een spinningfiets

Verschillen tussen een fietstrainer, hometrainer en een spinningfiets

Spinningfiets fietstrainer hometrainer

Veel mensen die binnen willen fietsen twijfelen tussen een fietstrainer, hometrainer en een spinningfiets. Hoewel wij natuurlijk erg fan zijn van de laatste variant, kunnen we begrijpen dat mensen twijfelen. Immers kun je met alle drie de soorten binnen fietsen en bewegen. Dit juichen we toe. Er zijn een aantal gelijkenissen tussen de drie soorten fietsen, maar ook een groot aantal verschillen. Zo moet je op een fietstrainer (meestal) je eigen fiets plaatsen, fiets je op een hometrainer in een minder sportieve houding en doe je spinnen voor een deel in een staande houding. In dit artikel bekijken we de drie soorten fietsen. Wellicht dat dit je keuze iets makkelijker maakt?

Wat is een spinningfiets?

Een spinningfiets is een fitnessapparaat die je in de categorie hometrainer kan indelen. Het is een fiets voor binnen die je in de sportschool bij spinninglessen, maar ook steeds meer in huizen tegenkomt. Het is een apparaat waarmee je het hele lichaam kan trainen. Trainingen op de fiets doe je voor een deels staand. Je past ook de weerstand aan. Op dit soort fietsen zit je veel in een sportieve houding of staand. Dit is geen geschikte fiets voor mensen die moeten revalideren en een fiets zoeken.

Wat is een hometrainer?

Een hometrainer is een fitnessapparaat waarop je stil kan fietsen. In tegenstelling tot de spinningfiets zit je hier niet op een sportieve houding op. Je zit meer in een rechte houding. Deze fiets wordt veel gebruikt voor mensen die moeten revalideren en bij fysiosporten. Ook wordt dit apparaat gebruikt in de sportschool voor een korte warming-up.  

Let op: Hometrainer is – naast het hierboven beschreven fitnessapparaat – ook een categorie waar meerdere producten, zoals een spinningfiets, onder vallen.

Wat is een fietstrainer?

Een fietstrainer is een los apparaat waarop je een racefiets kan zetten. Je fietst hiermee op een eigen fiets. De weerstand wordt geregeld door de fietstrainer. Je kan fietstrainers koppelen aan bijvoorbeeld Zwift, waarmee je hele wielrenetappes kan fietsen met andere mensen. Dit apparaat is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in de winter door willen trainen en zelf al een racefiets hebben.

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *