Home » Blog » Tips voor jouw eerste spinningles

Tips voor jouw eerste spinningles

eerste spinningles

Wil jij voor het eerst een spinningles, bijvoorbeeld Rocycle of The Trip, in de sportschool uitproberen? Het is logisch dat je graag wilt weten wat je kunt verwachten en hoe je goed voorbereid bij de les kan verschijnen. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet voor de beginnende spinningatleet. Gebruik deze tips voor jouw eerste spinningles zodat je met plezier jouw eerste les kan starten. Let op: De spinninglessen zijn verslavend leuk!

Tip 1: Zoek een sportschool waar jij je prettig voelt

Wanneer je voor het eerst een spinningles wilt ervaren en je nog niet sport bij een sportschool is het belangrijk om de tijd te nemen om de juiste sportschool uit te zoeken. Wanneer je regelmatig wilt gaan sporten is het belangrijk om te zoeken naar een sportschool waar je het naar je zin hebt en waar je je op je gemak kan voelen. Loop eens bij verschillende sportscholen naar binnen om de sfeer te proeven en eventueel extra informatie op te vragen. Of kijk op de website om meer te weten te komen over de sportschool, de eventuele groepslessen, openingstijden etcetera.

Tip 2: Dit heb je nodig

In de tips voor jouw eerste spinningles mag ook deze tip zeker niet ontbreken! Want wat heb je allemaal nodig wanneer je mee wilt doen aan een spinningles? Ten eerste heb je schone schoenen nodig. De meeste fanatieke deelnemers aan spinninglessen hebben speciale fietsschoenen. Als beginner kan je echter ook gewoon meedoen met sportschoenen. Zorg er wel voor dat je deze niet buiten hebt gedragen en dat ze schoon zijn. Verder heb je een fietsbroek nodig. Je kan ook spinning doen met een gewone sportbroek, je zal dan merken dat je sneller last krijgt van pijntjes zoals zadelpijn en schuurplekjes van het schuren op het zadel. Als laatste zijn een flesje of een bidon met water en een handdoek onmisbaar!

Tip 3: Kom op tijd

Waarschijnlijk is deze tip wel logisch, maar alsnog vinden wij het belangrijk om dit te blijven benoemen. Zeker wanneer het je eerste les is, is het belangrijk om ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig te zijn. Je kan bij de instructeur aangeven dat dit je eerste les is zodat hij of zij uitleg kan geven over het instellen van jouw fiets op de juiste hoogte. Ook wanneer je al vaker bent geweest blijft het belangrijk om op tijd aanwezig te zijn. Je hebt dan genoeg tijd om voor de les je fiets juist in te stellen.

Tip 4: Luister naar je lichaam

Tijdens de eerste spinningles is het belangrijk om goed te luisteren naar je eigen lichaam. Je hoeft de eerste keer niet persé alles mee te doen. Voel jij je benen verzuren na een paar stukken staan op de pedalen? Dan kan je beter tussendoor een keer blijven zitten. Je zal merken dat conditie en spierkracht snel wordt opgebouwd wanneer je regelmatig spinninglessen volgt. Door te luisteren naar je lichaam voorkom je dat je te veel van je lichaam vraagt en dat je geblesseerd raakt.

Uitgelichte afbeelding: Photo by Erlend Ekseth on Unsplash

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *