Home » Spinningfietsen tot €450

Spinningfietsen tot €450

Ben jij op zoek naar een goedkope spinningfiets? Dan kan je eens kijken naar de spinningfietsen tot 450 euro. Wij hebben de goedkope spinningfietsen op deze pagina voor het gemak onderverdeeld in verschillende prijscategorieën. Alle spinningbikes op deze pagina kosten minder dan €450,-. Ook benoemen we waar je op moet letten wanneer je een goede budget spinningfiets aan wilt schaffen. Als je een spinningfiets goedkoop wilt kopen zul je namelijk op sommige kenmerken iets in moeten leveren. Het is dan extra belangrijk om op de juiste punten iets in te leveren.

Tip: Wij raden zelf de fluisterstille Senz Sports S2000 aan. Lees onze uitgebreide Senz Sports S2000 review of bekijk direct deze spinningfiets van €399,00 in de winkel via deze link.

Spinningfietsen tot €300

Wanneer je op zoek bent naar een echte budget spinningfiets om thuis de winter door te kunnen trainen kan je eens kijken naar de spinningfietsen tot €300. Wij hebben de goedkope spinningfietsen tot €300 bij verschillende webwinkels verzameld en voor jou op een rijtje gezet. Ook benoemen we enkele kenmerken van deze verschillende spinningbikes.

FitBike Race 3

De FitBike Race 3 is een goed instapmodel spinningfiets. Deze spinningfiets weegt 42 kg en heeft een spinningwiel van 18 kg. Dit wil zeggen dat de spinningfiets stabiel staat, ook wanneer je staand in het zadel gaat “klimmen”. Door het zware vliegwiel kan je de weerstand ook zwaar instellen als je dat wilt. Het stuur en zadel zijn beiden in hoogte verstelbaar. Daarnaast kan je het zadel ook nog horizontaal per mm verstellen. Op de trainingscomputer kan je informatie aflezen zoals tijd, afstand, snelheid en calorieverbruik. Bij de aanschaf van de spinningbike krijg je pedalen met toe clips. Deze pedalen kan je echter vervangen door combi pedalen zodat je ook kan fietsen met SPD-pedalen. Klinkt als een super goede spinningfiets voor dit bedrag! Wat is het verschil met een duurdere variant? Het verschil is dat de weerstand geregeld wordt met een vilt blokje. Dit maakt iets meer geluid dan een magnetisch weerstandsysteem. Ook moet je het blokje eens per half jaar vervangen en onderhouden. Verder zit er op de spinningfiets een ketting die je ook regelmatig moet inspuiten met speciale siliconen olie. Deze ketting maakt iets meer geluid dan een V-Belt. Reviews zijn zeer positief.

FitBike Race 3

299,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 19 april 2021 05:12

Spinningfietsen tot €450

Wanneer je kijkt naar de spinningfietsen tussen de €300 en €450 zie je al snel dat er steeds meer kenmerken terug komen die je ook bij de echte topklasse spinningfietsen ziet. Denk hierbij aan een weerstandsysteem met magneten en aan een V-Belt in plaats van een ketting als aandrijving.

Senz Sports S2000

Bij deze spinningfiets is er gebruik gemaakt van zowel een magnetisch weerstandsysteem als een V-belt in plaats van een ketting. Deze twee kenmerken zorgen ervoor dat de spinningfiets bijna geen onderhoud nodig heeft. Ook is deze spinningfiets geruisloos in het gebruik. Zelf hebben wij deze spinningfiets ook aangeschaft in de lockdown periode. De Senz Sports S2000 is betaalbaar en kwalitatief zeer goed. Bekijk onze review van de Senz Sports S2000.

Spinningbike - Senz Sports S2000

399,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 19 april 2021 05:12

FitBike Race 8

Voor zo’n 100 euro meer dan de FitBike Race 3 koop je de FitBike Race 8. Eén van de verschillen tussen deze spinningfietsen is dat deze spinningfiets aangedreven wordt met een V-Belt. Deze aandrijving is een stuk stiller. Ook vergt de V-belt bijna geen onderhoud vergeleken met de ketting. Het is uniek dat je in deze prijsklasse een spinningfiets vindt met een V-Belt in plaats van een ketting. De stelpootjes op de spinningfiets maken dat je hem ook op een ongelijke vloer stevig neer kan zetten. Bij deze spinningbike wordt er ook gebruik gemaakt van een weerstandsysteem met vilt remblokjes.

FitBike Race 8

399,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 19 april 2021 05:12

FitBike Race Magnetic Basic

Voor 50 euro meer dan de FitBike Race 8 koop je de FitBike Race Magnetic Basic. Het vliegwiel hiervan is net wat zwaarder dan het vliegwiel van de twee andere FitBike fietsen. In plaats van 18 kg is hij bij deze fiets 20 kg. Het grote voordeel is dat de weerstand bij deze spinningfiets wordt geregeld met een magnetisch weerstandsysteem. Omdat de magneten niet in aanraking komen met het vliegwiel zullen ze niet verslijten en hebben ze geen onderhoud nodig. Ook deze spinningfiets beschikt weer over een V-Belt. Je kan het zadel horizontaal en verticaal verstellen, dit kan per cm. Het stuur kan je verticaal verstellen per cm. Op de bijgeleverde trainingscomputer zie je ook de totale afstand en het aantal rotaties van de benen per minuut. Je ziet dat je bij deze spinningfiets eigenlijk al heel veel kenmerken terug ziet van de duurdere spinningfietsen.

FitBike Race Magnetic Basic

499,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 19 april 2021 05:12

Nog meer spinningfietsen voor onder de €450

Ben je benieuwd welke spinningfietsen er nog meer te koop zijn bij de verschillende aanbieders? Wij hebben een lijst gemaakt van de verschillende webwinkels waar spinningbikes onder de €450 te koop staan.