Home » Blog » Spinningfiets kopen: Uitgebreide koopgids en informatie voor 2021

Spinningfiets kopen: Uitgebreide koopgids en informatie voor 2021

spinningfiets koopgids

Ben jij van plan om een spinningfiets aan te schaffen? Dan zal het je al snel opvallen dat er veel verschillende soorten spinningfietsen verkrijgbaar zijn in verschillende prijsklassen. In deze spinningfiets koopgids laten wij zien waar je op moet letten bij de aanschaf van een spinningfiets. Zo vind je in de spinningfiets koopgids verschillende tips, adviezen en informatie. Ook bekijken wij de spinningfietsen die op dit moment beschikbaar zijn in verschillende webwinkels. Zo ontdek je al snel welke spinningbike voor jou het meest geschikt is. Uiteraard wordt deze koopgids regelmatig bijgewerkt zodat ook de nieuwste spinningfietsen een plekje krijgen en zodat je op de hoogte blijft wanneer een bepaalde spinningfiets weer op voorraad is.


🏆Beste keuze

FitBike Race Magnetic Pro

Op dit moment de beste keuze. Fluisterstil én stabiel. Dus ook geschikt voor de intensievere trainingen.

Gewicht: 61 kg
Vliegwielgewicht: 22 kg
Belastbaar gewicht: 150 kg
€699


💰Instapmodel

Senz Sports S2000

Het beste instapmodel. Fluisterstil door magnetische weerstand en V-belt aandrijving.

Gewicht: 28 kg
Vliegwielgewicht: 6 kg
Belastbaar gewicht: 100 kg
€399

🏅Topklasse

NordicTrack S10i

Topklasse spinningfiets met instelbare hellingshoek (tot 20%) en meer extra’s zoals ingebouwde ventilator.

Gewicht: 92 kg
Vliegwielgewicht: 8 kg
Belastbaar gewicht: 150 kg
€1.999


Wij hebben zelf de Senz Sports S2000 aangeschaft. Bekijk ook onze review van de Senz Sports S2000. Dit instapmodel spinningfiets is voordelig geprijsd, fluisterstil en je kan hem makkelijk verplaatsen in huis door de wieltjes en het vrij lage gewicht. Tijdens echt intensieve trainingen is hij niet enorm stabiel.

Spinningfiets kopen: Hier moet je op letten!

Als je een spinningfiets wilt kopen dan zijn er verschillende punten waar je op moet letten en waarmee je de verschillende spinning bikes met elkaar kan vergelijken. Deze punten vind je hieronder met een korte uitleg. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Gewicht

Bij het kopen van een spinningfiets kijk je naar het gewicht van de fiets, het vliegwielgewicht en de belastbaarheid. Meestal geldt hierbij: Hoe zwaarder de spinningfiets, hoe stabieler. Bedenk wel dat je een zwaardere spinningfiets minder makkelijk kan verplaatsen. Het is dan wel fijn als er wieltjes onder zitten. Als je kijkt naar het vliegwielgewicht dan is het vaak zo dat je een hogere weerstand in kan stellen bij een zwaarder vliegwielgewicht. Bij topklasse spinningfietsen gaat dit niet altijd op. Dan kan een sterkere magneet ook zorgen voor een hogere weerstand. Het is ook slim om te kijken het belastbaar gewicht.

Aandrijving en weerstand

Wij raden altijd aan om een spinningfiets te kopen met een V-belt in plaats van een ketting en een magnetische weerstand in plaats van viltblokjes. Hierdoor wordt de spinningsfiets namelijk zo goed als onderhoudsvrij en is hij fluisterstil.

Instellen van de spinningfiets

Het is belangrijk dat je de spinningfiets op de juiste manier moet kunnen instellen om geen last te krijgen van blessures. Bekijk van tevoren voor welke lengte deze spinningfiets geschikt is en hoe je het stuur en zadel kan instellen. Bij de wat duurdere fietsen kan je het zadel en stuur vaak met millimeters horizontaal of verticaal verstellen.

Extra’s

Naast de bovenstaande punten zijn er nog vele extra’s die je kunt vergelijken. Zo is het fijn als er bij de spinningfiets een trainingscomputer zit waar je de trainingsgegevens op kunt bekijken. Sommige topklasse spinningfietsen kunnen zelfs een hellingspercentage nabootsen en hebben luxe extra’s zoals ingebouwde speakers en ventilatoren.

Bekijk alle spinningfietsen

Bekijk hieronder alle beschikbare spinningfietsen van dit moment.

Het budget bepalen: Instapmodel | Middenklasse | Topklasse

Wanneer je begint met zoeken naar een geschikte spinningfiets is het slim om eerst het budget te bepalen. De meeste spinningfietsen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 300 euro. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een spinningfiets met magnetische weerstand en V-Belt aandrijving. Deze spinningfietsen zijn vaak stil in het gebruik en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Dit in tegenstelling tot spinningfietsen met een ketting en vilt-blokjes als aandrijving. Topklasse spinningfietsen zijn verkrijgbaar met prijzen (ruim) boven de 1000 euro. De duurste spinningfietsen kan je eigenlijk beter zien als een fietstrainer inclusief fiets. Deze smart bikes zijn ideaal voor racefietsers en triatleten omdat ze een zeer realistische fietservaring bieden. Tussen het instapmodel en de topklasse spinningfietsen heb je ook nog de middenklasse spinningfietsen.

Beste instapmodel spinningfiets: Senz Sports S2000

Eén van de goedkoopste én tegelijkertijd kwalitatief goede spinningfietsen is op dit moment de Senz Sports S2000. De prijs van deze spinningfiets is €399. De Senz Sports S2000 heeft – in tegenstelling tot andere goedkopere spinningfietsen – een magnetische weerstand en V-belt aandrijving. Onderhoudsvrij en stil in het gebruik! Wij hebben deze spinningfiets zelf aangeschaft. Bekijk ook onze Senz Sports S2000 review op spinning365.nl. Voor deze prijs is de spinning bike echt een perfecte keuze. Door het vrij lage gewicht en de wieltjes kan je hem ook nog eens makkelijk verplaatsen in huis. Als we toch twee minpunten moeten benoemen zijn dat de stabiliteit en de weerstand. Door het lagere gewicht van de spinningfiets en van het vliegwiel staat de spinning bike tijdens intensieve trainingen niet altijd even stevig. Ook kan je de weerstand niet zo zwaar zetten als op een spinningfiets in de sportschool.

Spinningbike - Senz Sports S2000

399,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 18 april 2021 20:20

Onze keuze middenklasse spinningfiets: FitBike Race Magnetic Pro

Op dit moment is de FitBike Race Magnetic Pro onze nummer 1 middenklasse spinningfiets. Deze spinningfiets kost nu €699. Net als de Senz Sports S2000 maakt deze spinningfiets gebruik van magnetische weerstand en van een V-belt aandrijving. Hierdoor is ook deze spinningfiets zo goed als onderhoudsvrij en erg stil. Bij de fiets worden zowel toe clips pedalen geleverd als standaard SPD pedalen. Hierdoor kan je op deze spinning bike ook fietsen met fietsschoenen aan. Het gewicht van 61 kg zorgt ervoor dat de FitBike Race Magnetic Pro zeer stabiel is. Dat is ideaal voor tijdens intensieve trainingen waarbij je (o.a.) staand gaat sprinten. Ook kan de fiets hierdoor tot 150 kg belast worden. Door het 22 kg zware vliegwiel en het sterke magnetische weerstandsysteem kan je tot 600 watt trainen. Dit wil zeggen dat je de weerstand erg zwaar kunt zetten. Je kan deze spinningfiets uitbreiden met een trainingscomputer. Let op: Deze zit er niet standaard bij.  

Spinningbike - FitBike Race Magnetic Pro

699,00
Betersport.nl
Prijs gecheckt op 18 april 2021 20:20

Beste topklasse spinningfiets: NordicTrack S10i

De beste topklasse spinningfiets op dit moment is de NordicTrack S10i. Voor deze spinning bike betaal je €1.999. Deze topklasse spinningfiets heeft verschillende luxe extra’s waardoor de trainingen nóg leuker, afwisselender en uitdagender worden. Wanneer je de fiets bekijkt valt al snel het grote touchscreen scherm op. Op dit scherm kan je de trainingsgegevens bekijken en trainen met iFit. Dit is een app waarmee je – met behulp van Google Maps en Google Streetview – overal ter wereld kan trainen. Tijdens het fietsen wordt de weerstand automatisch aangepast aan de omgeving waar je fietst. Je kan ook trainingsschema’s downloaden en trainingen volgen van wereldberoemde personal trainers.

Het is zeer bijzonder dat je op deze spinningfiets de hellingshoek kan verstellen tot 20% en de afdalingen tot -10%. Zo kan je als wielrenner of triatleet trainen voor ritten en wedstrijden in bergachtige gebieden. De spinningbike heeft 22 verschillende weerstandsniveaus. Ook zijn er speakers en een ventilator ingebouwd. Door de bijgeleverde dumbbells kan je ook soulcycle/rocycle lessen volgen.

Spinningbike - NordicTrack S10i

Betersport.nl
Prijs gecheckt op 18 april 2021 20:20

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele vragen en antwoorden over de aanschaf van een spinningfiets. Heb je nog een andere vraag? Stel je vraag dan gerust!

Welke budget spinningfiets raden jullie aan?

Wil jij graag een spinningfiets aanschaffen maar heb je geen groot budget? Dan raden wij de Senz Sports S2000 aan. Deze spinningfiets heeft zowel een V-belt aandrijving als een magnetische weerstand. Hierdoor is hij fluisterstil én onderhoudsvrij. Op het computerscherm kan je verschillende handige trainingsgegevens zien.

Wat is de beste spinningfiets?

Op dit moment is de NordicTrack S10i de beste spinningfiets die verkrijgbaar is in verschillende webwinkels. Hij is fluisterstil en geschikt voor intensieve trainingen. Deze spinningfiets kan zelfs een hellingspercentage tot 20% nabootsen. De fiets wordt geleverd met luxe extra’s zoals een groot touchscreen, ingebouwde speakers en ventilatoren.

Welke spinningfiets raden jullie aan voor wielrenners en triatleten?

Voor wielrenners en triatleten raden wij een smart bike aan zoals de Wahoo Kickr Bike. Deze smart bikes lijken op luxe spinningfietsen maar je kan ze beter zien als een fietstrainer met een fiets. Op een smart bike ervaar je de fietservaring als zeer realistisch. Hellingspercentages kunnen worden nagebootst en je kan de smart bikes makkelijk koppelen aan trainingsprogramma’s zoals Zwift.

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *