Home » Blog » Schwinn IC8 spinningfiets mét Zwift koppeling

Schwinn IC8 spinningfiets mét Zwift koppeling

Schwinn IC8 spinningfiets mét Zwift koppeling

De Schwinn IC8 is een spinningfiets mét Zwift koppeling die geschikt is voor (intensief) dagelijks gebruik. Op deze fiets kan dagelijks zo’n 6 uur gefietst worden. Je kan deze spinningbike via Bluetooth verbinden met je smartphone of tablet waardoor je de RideSocial app of Zwift kan gebruiken.

Bijgeleverde computer

Bij de aankoop van de spinningfiets krijg je een speciale computerscherm waar je meerdere gegevens kan zien. Ook kan je op dit scherm de weerstand instellen. Er zijn wel 100 verschillende weerstandsniveaus waar je uit kan kiezen. Ook kan je de stuurcomputer gebruiken om een trainingsprogramma te volgen die gericht is op de hartslag. Op het display zie je de afgelegde afstand, calorieverbruik, hartslag, trapfrequentie, snelheid, tijd en het wattage.

Connectie met Zwift en andere apps

De spinningfiets is uitgerust met Bluetooth. Hiermee kan je de spinningfiets koppelen aan apps op je smartphone of tablet. Apps zoals Zwift. De spinningbike kan je koppelen aan Android, iOS of Windows Phone.

Schwinn IC8 kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je de Schwinn IC8 kunt aanschaffen. Wij hebben een lijst gemaakt met een aantal grote aanbieders. Dagelijks worden de laatste prijzen opgehaald zodat je altijd op de hoogte blijft van de beste aanbiedingen.

Hartslag bekijken

Bij de aanschaf van deze spinningbike krijg je een borstband geleverd zodat je op de stuurcomputer jouw hartslag in de gaten kan houden. Ook kan je zo makkelijk een hartslagprogramma volgen. Dit is een trainingsprogramma gericht op jouw hartslag.

Kenmerken van de Schwinn IC8 spinningfiets

De spinningfiets heeft een eigen gewicht van 48,1 kg. Het vliegwiel weegt 18 kg. Deze spinningfiets is geschikt voor gebruikers met een maximaal gewicht van 150 kg en een maximale lengte van 195 cm. Wanneer je de fiets binnen krijgt heb je wel minimaal 1 persoon extra nodig die jou helpt om de fiets in elkaar te zetten. Het duurt ongeveer 35 minuten om de spinningbike te monteren en het is vrij complex. Wanneer de fiets staat kan je hem makkelijk verplaatsen dankzij de transportwielen.

Weerstand en aandrijfsysteem

Als aandrijfsysteem wordt er gebruik gemaakt van een V-Belt. Vergeleken met een ketting als aandrijfsysteem is de V-aandrijfriem veel stiller in het gebruik. Ook hoef je de V-aandrijfriem niet regelmatig te onderhouden. De weerstand wordt geregeld met magneten in plaats van een viltje. Ook deze magneten hoef je niet te onderhouden. De weerstand kan je via de stuurcomputer lichter of zwaarder zetten. Het maximale vermogen wat je kunt trappen is 1000 W.

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *