Home » Blog » Rocycle: Spinning maar dan anders

Rocycle: Spinning maar dan anders

Rocycle

Je kent het wel, je hebt goede voornemens voor het nieuwe jaar. Je begint goed en gaat een paar keer naar de sportschool omdat het “moet”, maar uiteindelijk sluipt het er een beetje in en stop je met gaan. Om sporten leuker te maken is Rocycle in het leven geroepen. Bij deze full body workout komen al je spiergroepen aan bod. Je verbrandt ongeveer 700 tot 800 calorieën en krijgt er veel energie van.

Keiharde muziek en kaarsen

Rocycle is een work out zoals spinning, maar dan leuker gemaakt. In een les zit je met een grote groep op de fiets en wordt er keiharde muziek gedraaid gedurende de training. Daarnaast is het licht uit en zijn kaarsen aan. Je hoeft geen ervaren spinner te zijn voor Rocycle. Iedereen kan meedoen met Rocycle, aangezien je zelf de gewichten kiest en de stand op je fiets aan kan passen. De work out is zwaarder dan een gewone spinning les omdat je naast je onderlichaam ook je bovenlichaam traint. In drie kwartier tijd werk je met gewichten, doe je push-ups en in sommige gevallen oefeningen voor ademhaling. Zo train je het hele lichaam en door de sfeer en muziek heb je niet meer door dat je aan het trainen bent. Het is dus een vorm van cardio en krachttraining in 45 minuten samengevoegd. Je werkt aan je spieren en ook je uithoudingsvermogen.

Simpele Rocycle workout

In Amerika wordt Rocycle echt door veel mensen gedaan en heeft echt een groot aantal volgers. Het is ook een paar jaar geleden overgewaaid naar Nederland en ook in de rest van Europa is het een populaire vorm van fitness. Dat het zo populair is, zit hem in de simplisme van de work out. Je hoeft geen ingewikkelde oefeningen te doen en de muziek maakt het erg leuk. 

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *