Home » Blog » ProForm Tour de France 2.0

ProForm Tour de France 2.0

ProForm Tour de France 2.0

De spinningfiets ProForm Tour de France 2.0 staat in de webwinkel van Betersport aangemerkt als de keuze van Betersport in de topklasse. Ben jij op zoek naar een topklasse spinningbike en zou je graag zelf ritten willen rijden uit de Tour de France? Misschien is de Proform Tour de France 2.0 dan wel dé fiets voor jou!

Over het merk ProForm

ProForm is een merk met verschillende sportapparaten in de collectie. Hierbij kan je denken aan loopbanden, hometrainers, elliptische trainers, roeitrainers, hybride apparaten, HIIT machines en natuurlijk spinningfietsen. De meeste fitnessapparaten van het merk zijn interactief. Het doel van ProForm is het toegankelijk maken van fitness zodat je ook tijd overhoudt voor de andere belangrijke momenten in het leven zoals het samenzijn met familie en vrienden. Ook wanneer je een druk leven hebt kan je tussendoor makkelijk sporten op één van de vele fitnessapparaten van ProForm.

De ProForm Tour de France 2.0

In de webshop van Betersport vind je de ProForm Tour de France 2.0 i. Dit is een interactieve spinningfiets met 24 trainingen die je waarschijnlijk herkent uit de Tour de France. Er zijn verschillende trainingen zoals bergetappes, vlakke etappes en tijdritten.

Levensechte hellingen en dalingen

Wanneer je bezig bent met één van de 24 workouts zal je merken dat het landschap waar je doorheen fietst heel realistisch wordt nagebootst op de fietstrainer. Deze fietstrainer kan stijgingspercentages tot maar liefst 20 procent nabootsen. Zo lijkt het alsof je echt aan het klimmen en dalen bent!

Een ergometer spinningfiets

De ProForm Tour de France 2.0 is een ergometer spinningfiets. Dit betekent dat je tijdens de training kan zien hoeveel watt jij trapt en welke weerstand jij kan leveren. Dit is zeker voor de serieuze fietsers en triatleten erg belangrijk. Ook mensen die willen afvallen kunnen met een ergometer spinningfiets nauwkeuriger zien hoeveel calorieën ze verbranden tijdens een training. Zeker wanneer je ook nog eens traint met een sporthorloge die jouw hartslag meet kan je goed bijhouden hoe veel vooruitgang je boekt.

Hoe veel geluid maakt deze spinningfiets?

Veel spinningfietsen maken tijdens het gebruik geluid. Hoe goedkoper de spinningfiets, hoe meer geluid hij maakt. Op deze spinningfiets in de topklasse train je bijna geruisloos. Dit komt door het SMR systeem. De V-snaar op de fiets is onderhoudsvrij. Nog stiller fietsen en de vloer beschermen tegen eventuele beschadigingen? Dan kan je bij de spinningfiets ook een speciale beschermmat kopen, bijvoorbeeld van het merk Focus Fitness. Wanneer je de fiets goed wilt blijven onderhouden kan je ook een onderhoudsspray kopen.

Welke gegevens zie je op het display?

Je kan op het display vijf verschillende gegevens bekijken. Je ziet de afstand die je aflegt, de snelheid, de tijd, het calorieverbruik en RPM (omwentelingen per minuut). Wanneer je een eigen borstband hebt die de hartslag meet kan je die ook bekijken op de computer.

ProForm Tour de France 2.0 koppelen aan apparaten en apps

Je kan de ProForm Tour de France 2.0 koppelen aan andere apparaten door middel van Bluetooth. Je kan er ook voor kiezen om bij de aanschaf ook te gaan betalen voor de iFit applicatie. Via Google Maps kan je dan een eigen route samenstellen. Hierdoor wordt het mogelijk om overal ter wereld te “trainen”. Zelfs de hellingspercentages kunnen, tot 20%, worden aangepast naar de route die op Google Maps te vinden is.

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

2 reacties op “ProForm Tour de France 2.0”

 1. Hallo, kan ik een touchscreen van een proform le tour de france spinning bike laten repareren of een nieuwe bestellen?
  Alvast bedankt voor de reactie.

  Groet, Ad

  1. Dag Ad,

   Hiervoor kan je het beste contact opnemen met de webwinkel waar je de spinningfiets hebt gekocht.
   Veel succes!

   Met vriendelijke groet,

   Puck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *