Home » Blog » Hoeveel geluid maakt een spinningfiets?

Hoeveel geluid maakt een spinningfiets?

Spinningfiets black friday

Thuis sporten is leuk en gezond, maar je wil niet dat de buren of je huisgenoten er teveel last van hebben. Sommige sport,- en fitnessapparaten maken erg veel geluid. Je kan deze bijvoorbeeld niet gebruiken als je vroeg in de ochtend of laat in de avond nog een workout wil doen. Veel mensen kiezen ervoor om een spinningfiets te kopen om thuis te sporten. Een hele goede en verstandige keuze. Stoor je de buren hiermee? Hoeveel geluid of herrie maakt een spinningfiets eigenlijk? En wat kan je doen om dit geluid te beperken?

Zijn spinningfietsen luidruchtig?

Het korte antwoord is: Nee. Spinningfietsen zijn niet enorm luidruchtig, maar de meeste varianten zijn zeker niet stil. Je kan spinningfietsen kopen in diverse prijsklassen, soorten en maten. Er zijn spinningfietsen die erg stil zijn en ook fietsen die een beetje herrie maken.

Tip: Zoek je een fluisterstille spinning fiets? Koop er dan een met magnetische weerstand, zoals de Senz Sports S2000. Deze maakt geen geluid tijdens het spinnen. Lees voor meer informatie onze uitgebreide Senz Sports S200 review.

Het belangrijkste is dat je de fiets goed afstelt en onderhoud. Zorg bijvoorbeeld dat het remblok altijd goed gesmeerd is. Daarnaast kun je – als je meer geluid opmerkt bij de fiets – de kettingaandrijving strakker zetten of smeren voor een stillere rijervaring. Je hebt hier geen speciale vaardigheden voor nodig. Dit kan iedereen! Bij veel aanbieders van fietsen wordt ook het geluidsniveau weergeven.

Tip: Bekijk videoreviews van de fiets op YouTube. Zo krijg je een goed idee van het geluid dat de spinning fiets produceert.

Prijsklassen

Wij hebben de fietsen onderverdeeld in de volgende prijsklassen:

Je zou kunnen stellen: hoe duurder de spinningfiets, des te stiller deze is.

Wat zijn de stilste spinningfietsen?

Je hebt verschillende soorten spinningfietsen. De ene fiets zal net meer herrie maken dan een andere fiets. De stilste fietsen maken gebruik van magnetische weerstand. Deze fietsen zijn een stuk duurder, maar geven we de meest stille ervaring. De weerstand is geruisloos en je hebt een nagenoeg stille ervaring. Zo stoor je de mensen om je heen zeker niet!

Remsystemen

Je hebt meerdere soorten remsystemen. Grofweg wordt er onderscheid gemaakt tussen remsystemen met viltblokjes en magnetische remsystemen. Je kan hier wel raden: De magnetische remsystemen zijn stiller.

Tip: Vind je de hoeveelheid geluid die de fiets maakt belangrijk? Kies dan – naast de magnetische weerstand – voor een V-belt in plaats van een ketting.

Rubberen mat

Om het geluid dat de spinningfiets maakt te reduceren raden we aan om ene rubberen oefenmat onder de fiets te leggen. Het geluid wordt dan aanzienlijk vermindert. Het is ook fijn voor de eventuele onderburen 😉.

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *