Home » Blog » Hoeveel calorieën verbrand je met spinning en een spinningles?

Hoeveel calorieën verbrand je met spinning en een spinningles?

Calorieën spinning en spinningles

Uit groot onderzoek is gebleken dat fietsen op hoge intensiteit erg goed is voor de fysieke fitness van volwassenen. Heel veel mensen denken dat je tijdens een spinningles énorm veel calorieën verbrand of dat je van een half uurtje thuis spinnen direct duizend calorieën kwijtraakt. Spinning is wel een sport waar je veel calorieën mee kan verbranden, maar het werkelijke aantal ligt misschien iets lager dan je denkt. Wel doet deze sport wonderen voor zowel de cardiocasculaire gezondheid als mentale gezondheid.

Hoeveel calorieën spinning en spinningles?

Met een gemiddelde spinningles of thuis spinnen op een spinningfiets verbrand je tussen de 400 en 600 calorieën. Hier wordt uitgegaan van een intervaltraining van ongeveer een uur. Dit is echter een gemiddelde en is natuurlijk per persoon verschillend. Ook is dit cijfer afhankelijk van jouw inzet. Werk je harder, verbrand je meer. Doe je het rustig aan? Dan verbrand je minder.

Calorieën niet het belangrijkste

Natuurlijk is het fijn om calorieën te verbranden als je op een spinningfiets zit. Je moet je echter niet blind staren op het cijfer wat op bijvoorbeeld je sporthorloge staat na het sporten. Belangrijk om te weten is dat je er lichamelijk en mentaal ook enorm veel gezondheidsvoordelen uit haalt. Indoor fietsen is zeker een goede cardio training, waarbij je ook nog eens snel vooruitgang zal boeken. Ook om af te vallen is het een zeer geschikte sport, maar alleen twee keer per week spinnen gaat je niet direct helpen. Je moet natuurlijk ook o.a. op je calorieëninname letten en op de andere dagen voldoende bewegen.

Verbrand je met spinnen meer calorieën dan hardlopen?

Hoewel met regelmaat hardlopen je zeker kan helpen af ​​te vallen en obesitas te voorkomen, toont onderzoek aan dat je mogelijk meer calorieën kunt verbranden door te spinnen dan door te rennen. In feite kan een spinningles met een bijzonder hoge impact in 60 minuten tot wel gemiddeld 600 calorieën verbruiken. Een voordeel is ook dat je met spinnen ook werkt aan je core.

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *