Home » Blog » Hoe veel water moet je drinken tijdens een spinningles?

Hoe veel water moet je drinken tijdens een spinningles?

drinken tijdens een spinningles

Het is belangrijk voor jouw lichaam om genoeg vocht binnen te krijgen. Zeker tijdens het sporten verlies je meer vocht dan normaal. Het is dan extra belangrijk om vocht weer aan te vullen bijvoorbeeld door bidons met water en eventueel elektrolyten mee te nemen. Bij cardiolessen zoals een spinningles verlies je vaak nog meer vocht doordat je flink zweet. In deze blog onderzoeken wij hoe veel water je zou moeten drinken tijdens een spinningles.

Hoe veel water moet je drinken tijdens een spinningles?

De meeste spinninglessen duren zo’n 20 minuten tot een uur. Het is slim om alvast voor de les iets meer te drinken. Tijdens de les kan je tussen de nummers door of tijdens de rustigere nummers wat drinken uit jouw bidon. Het is aan te raden om tijdens een les een bidon water met ongeveer 750 ml water leeg te drinken. Duurt de les langer dan een uur of doe je mee aan een spinningmarathon die wel een paar uur kan duren? Dan is het verstandig om ook een bidon te vullen met een isotone sportdrank of een sportdrank met elektrolyten. Tijdens het sporten kan jouw lichaam ook wat extra energie gebruiken. Bij een spinningmarathon kan jouw lichaam dan ook wel wat extra suikers gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van een sportgel, sportreep of suikerrijke sportdrank.

Heb ik genoeg gedronken tijdens het sporten?

Een goede graadmeter om te kijken of je genoeg hebt gedronken tijdens het sporten is de kleur van jouw urine. Is de kleur van jouw urine donkergeel? Dan ben je gedehydrateerd en heb je te weinig gedronken. Bij een lichtgele kleur heb je genoeg gedronken. Is de kleur van jouw urine bijna doorzichtig? Dan kan het ook zijn dat je juist té veel hebt gedronken.

Water drinken na de spinningles

Ook na de training is het belangrijk om het verloren vocht weer aan te vullen. Neem dus ook wanneer je thuis komt nog een extra glas water. Of neem in de avond nog een extra kop thee op de bank.

Maag- en darmklachten door drinken tijdens de spinningles

Wanneer je niet gewend bent om te drinken tijdens het sporten kan het zijn dat je maag en darmen in het begin een beetje van slag zijn. Door veel te oefenen went jouw lichaam er al snel aan en zal je geen last meer hebben. Let er wel op dat je geen ijskoud water drinkt tijdens het sporten. Lauwwarm water zal een stuk beter “vallen”.

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *