Home » Blog » Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

Bij CoolBlue zijn er meerdere spinningfietsen (en andere fitnessapparaten) verkrijgbaar. Zo hadden ze hier ook de smartbike Tacx Neo Bike Smart T8000 die hier nu helaas niet meer verkocht wordt. Op het moment van schrijven staan er twee fitness fietsen in de webwinkel. De Flow Fitness Stevio Racer Pro i en de Flow Fitness Stelvio Racer M. Een topklasse spinningfiets en een middenklasse spinningfiets. Het prijsverschil tussen deze twee fietsen is €300,-. Naast deze fietsen vind je onder hometrainers nog een aantal spinningfietsen. In deze blog bekijk ik de Flow Fitness Stevio Racer Pro i, de topklasse spinningfiets.

Specificaties van de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

De Flow Fitness Stelvio Racer Pro i heeft verschillende kenmerken die passen bij een echte topklasse spinningfiets. Zo is het aandrijfsysteem een V-aandrijfriem in plaats van een ketting. Dit aandrijfsysteem vergt geen onderhoud en is enorm stil in het gebruik. Verder wordt er gebruik gemaakt van een magneetrem om de weerstand te regelen. In tegenstelling tot bij viltblokjes slijten magneetremmen niet. De spinningfiets weegt 47 kg en het vliegwiel weegt 20 kg. Het maximale gebruikersgewicht is 140 kg.

Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

★★★★★
699,00
Coolblue.nl
Prijs gecheckt op 3 maart 2021 07:46

Weerstand en stuurcomputer

Er zijn 32 verschillende weerstandsniveaus die je in kunt stellen. Het instellen gaat elektronisch via een LCD stuurcomputer. Je kan er tijdens het trainen ook voor kiezen om gebruik te maken van één van de 19 programma’s die vooraf ingesteld zijn. In deze programma’s worden weerstandsniveaus, trapfrequentie en intensiteit afgewisseld. Op de stuurcomputer kan je tijdens het fietsen verschillende gegevens bekijken. Zo zie je op het display de afstand die je hebt afgelegd, het calorieverbruik, de hartslag, de trapfrequentie, de snelheid, het wattage en de tijd. Met de los verkrijgbare borstband kan je jouw hartslag live bekijken.

Connectiviteit van de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i

Je kan deze spinningfiets met behulp van bluetooth verbinden met andere apparaten. De spinningfiets is compatibel met Windows Phone, Android en iOS. Hij is ook compatibel met de smartphone en verschillende apps.

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *