Home » Blog » Body Bike Classic: Klassieker onder de spinningfietsen

Body Bike Classic: Klassieker onder de spinningfietsen

Body Bike Classic_ Klassieker onder de spinningfietsen

In veel sportscholen zal je de Body Bike Classic spinningfiets terugvinden in spinninglessen. Wanneer je al verschillende spinningfietsen hebt bekeken zal je deze spinningfiets al snel herkennen aan de vorm. Het meest opvallende is dat er over de crank en het vliegwiel een grote cover is geplaatst. De fiets oogt daarom ook een beetje “blokkerig”. Zelf hebben wij ook veel ervaring met het fietsen op de Body Bike Classic. Vergeleken met veel andere spinningfietsen is het een zeer stabiele, stevige fiets die rotsvast blijft staan. Ook tijdens de meest intensieve trainingen. Wil jij ook thuis kunnen fietsen zoals je doet op de sportschool? Dan is deze spinningfiets zeker de investering waard!

Duurzaam en onderhoudsvrij

Het voordeel wanneer je meer geld uitgeeft aan een goede kwaliteit spinningfiets is dat deze ook jaren mee kan gaan. Een duurzame aankoop dus! Daarnaast is de Body Bike Classic een spinningfiets die vrijwel onderhoudsvrij is, zonder al te veel toeters en bellen en gemaakt met duurzame materialen. Door de behuizing van de fiets worden belangrijke onderdelen beschermd tegen beschadiging door stof en zweet. Verschillende frameonderdelen, de stuurbuis en zadelbuis zijn allemaal gemaakt van powder coated roestvrij staal waardoor de fiets niet snel beschadigd en lang mooi blijft. Het remblok hoeft niet geolied te worden door het gebruik van synthetisch Kevlar.

Productspecificaties van de Body Bike Classic

De Body Bike Classic is een spinningfiets met een vliegwiel van 22 kg en een eigen gewicht van 65 kg. Deze fiets kan belast worden met een maximaal gewicht van 150 kg. De aandrijving wordt geregeld met een V-belt in plaats van een ketting, hierdoor is hij stil in gebruik. Er zijn 100 verschillende weerstandsniveaus die je tijdens het fietsen in kan stellen. Deze weerstand kan je handmatig instellen. Bij de fiets worden combipedalen meegeleverd. Hierdoor kan je makkelijk op de fiets fietsen met fietspedalen of gewone sportschoenen. Het zadel en het stuur kan je zowel horizontaal als verticaal verstellen.

Body Bike Classic Special Edition

1.295,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 18 april 2021 03:24

Een nog duurzamere Body Bike: De Body Bike Smart+

Wanneer je nog meer te besteden hebt kan je ook eens kijken naar de nog duurzamere variant van de Body Bike Classic. De Body Bike Smart+ is namelijk nog duurzamer dan de Classic en de Body Bike Supreme. Er zijn een aantal verschillen tussen deze spinningfietsen. De Smart+ kan je bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met je smartphone. Via de Body Bike Indoor Cycling App kan je trainingsresultaten weergeven. Ook kan je de spinningfiets koppelen met andere apps. Leuk weetje: Je kan je telefoon makkelijk opladen door te fietsen. Het belastbaar gewicht van deze spinningfiets is hoger, namelijk 200 kg in plaats van 150 kg.

Body Bike Smart+ Black

2.999,00
Bol.com
Prijs gecheckt op 18 april 2021 03:24
nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *