Home » Blog » Assos fietskleding: Comfortabel en van een hoge kwaliteit

Assos fietskleding: Comfortabel en van een hoge kwaliteit

assos fietskleding

Het merk Assos staat voornamelijk bekend om zijn comfortabele fietsbroeken. Het zijn niet de meest goedkope broeken maar een Assos fietsbroek is zeker een goede investering voor fietsliefhebbers. Het merk bestaat al sinds 1976 en is niet meer weg te denken uit de winkels. Benieuwd naar de fietskleding uit de mannen- en de vrouwencollectie? Wij hebben gekeken naar de Assos fietskleding en accessoires in de webwinkel Wiggle.

Over het merk Assos

Assos is een fietskledingmerk uit Zwitserland dat bestaat sinds 1976. De kleding wordt ook door verschillende profwielrenners gedragen in de pelotons van verschillende grote wedstrijden. Zo wordt de kleding onder andere gedragen door het NTT Pro Cycling team. De collectie van dit merk bestaat uit kleding en accessoires voor mountainbikers en wielrenners. Uiteraard zijn de broeken ook meer dan geschikt om te dragen tijdens spinninglessen.

Assos fietsbroeken

Het merk Assos heeft fietsbroeken voor wielrenners en voor mountainbikers. Het verschil tussen de fietsbroeken is dat de broeken voor mountainbikers op de heupen speciale “pads” hebben zitten die het lichaam extra kunnen beschermen bij valpartijen. Er zijn fietsbroeken verkrijgbaar met en zonder bretels. Ook kan je kiezen voor korte, ¾ broeken en lange fietsbroeken. Zelf geven wij de voorkeur tijdens spinninglessen aan het dragen van een korte broek. Binnen kan het namelijk snel warm worden.

Body suit voor tijdens het fietsen

Er is een speciaal body suit verkrijgbaar van het merk Assos. Dit pak is ook ideaal voor tijdens spinninglessen. Het is namelijk speciaal ontworpen voor warme zomerse dagen. Verder hoef je alleen het pak aan te trekken en je bent “ready-to-go”. Dit body suit is gemaakt van een stof die snel opdroogt. Het pak is verkrijgbaar in zwart-rood, wit-zwart en in zwart-blauw. Voor mannen is er ook een wielerpak verkrijgbaar met korte mouwen en met lange mouwen.  

Fietsaccessoires en Assos fietskleding

Van dit merk kan je ook meerdere fietsaccessoires kopen. Zo kan je een speciale Chamois crème kopen. Dit kan je op jezelf smeren of op de zeem om schuurplekjes en irritaties te kunnen voorkomen. Er is ook speciaal wasmiddel verkrijgbaar om jouw fietskleding zo lang mogelijk mooi te houden. Wij zijn ook fan van de fastlane rock socks. Er zijn ook verschillende summer base layers verkrijgbaar die je makkelijk kan dragen tijdens spinninglessen.

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *