Home » Blog » Afvallen? Haal een spinningfiets in huis!

Afvallen? Haal een spinningfiets in huis!

Afvallen? Haal een spinningfiets in huis!

De basis van afvallen is eigenlijk erg simpel. Je moet meer energie (calorieën) verbruiken dan dat je binnenkrijgt. De beste manier om af te vallen is door op je eten te letten. Echter kan je – wanneer je ook regelmatig sport- makkelijker en sneller afvallen. Veel mensen denken dat je alleen door cardio kan afvallen. Met wat meer spiermassa verbruik je echter ook wanneer je niet sport extra calorieën! En laat spinning nou precies een cardio activiteit zijn waarbij je ook je spieren flink aan het werk zet! Dus: Afvallen? Haal een spinningfiets in huis!

Kies de juiste spinningfiets

Er wordt vaak gezegd dat je sporten het beste volhoudt wanneer je een sport kiest die je leuk vindt. Sommige mensen gaan gedisciplineerd iedere dag in de winter op de spinningfiets zitten en kunnen zonder afleiding zo een uur fietsen. Ben je bang dat jij het op termijn saai gaat vinden en de drempel steeds hoger wordt om te fietsen? Dan kan je ook kiezen voor een duurdere fiets met een trainingscomputer waarop je trainingen kunt volgen of je kunt ervoor kiezen om DVD’s aan te schaffen met spinninglessen of om een abonnement af te sluiten met spinninglessen. Wedden dat je met deze extra’s iedere keer met plezier op de fiets stapt!

Afvallen? Haal een spinningfiets in huis!

Wij hebben de titel van deze blog uiteraard niet voor niets gekozen. Afvallen? Haal een spinningfiets in huis! Deze titel is zo ontstaan om verschillende redenen. Ten eerste verbrand je tijdens een training gemiddeld 400 tot 600 calorieën per uur! Hoe zwaarder jij de training maakt, bijvoorbeeld door de weerstand op sommige stukken flink te verhogen en door veel omwentelingen te maken, hoe meer calorieën jij zal verbranden. Zorg er maar voor dat je hartslag tijdens de training flink stijgt! Ook zal je door spinning meer spieren “kweken”. Deze spieren zullen er ook voor zorgen dat je meer calorieën verbrand wanneer je lichaam in een rusttoestand is.

Een fitter lijf

Naast dat je vetpercentage omlaag zal gaan en er wat kilo’s zullen verdwijnen krijg je ook een fitter lijf. Denk daarbij aan strakkere benen, billen en een strakkere core. Maar ook een lichaam met een betere conditie. Spinning is een geweldige sport voor zowel gevorderde als beginnende sporters. Er is een lage kans op blessures en je kan de training zo zwaar maken als je zelf wilt. Wanneer je als beginnende sporter merkt dat je conditie vooruit gaat en je sterker wordt kan je er ook voor kiezen om naast spinning andere sporten te doen. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen of andere HIIT trainingen.

Uitgelichte afbeelding: Photo by Paul Green on Unsplash

nv-author-image

De Spinning365 redactie bestaat uit drie personen. Zij testen, bekijken en schrijven reviews over spinningfietsen en geven hun eerlijke mening. Daarnaast bekijken ze het laatste spinning-nieuws en geven ze tips over alles wat met spinning te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *